Výstava železničních modelů 2024

Po delší době jsme pro Vás připravili velkou výstavu železničních modelů, kolejišť a fotografií. Výstavu pořádáme po čtyřleté pauze a vystavovat budeme opět v prostorách Výstavní síně a divadelní kavárny. Trochu jsme obměnili sestavu modulů v HO, resp. jsme se pokusili do stávajících prostorů dostat ještě o něco více modulů než minule. Využíváme každý kousek Výstavní síně, abychom Vám ukázali co nejvíce z naší tvorby. Novinkou bude úprava koncové stanice Bítovany a její prodloužení a také sestava modulů s motivem chalupy v podkrkonoší.

Prostory divadelní kavárny budou opět věnovány velikostem TT a N. Modulové kolejiště TT se dočkalo výrazného rozšíření. Kromě nové, vícekapacitní skryté stanice bude v modulové sestavě plno nových modulů včetně nové odbočky.

Jako již tratičně se budeme snažit o dodržení modelých období a vozový park jak ve veliksoti HO, tak i v TT bude tvořem modely různě upravovanými, patinovanými a nebo ručně dělanými. 

Velikost N bude opět zastoupena kolejištěm Ouklice s rozšířením o nákladové nádraží. Výrazným oživením bude nasazení spousty rukodělných modelů českých strojů. Nebudou chybět ani vitríny s modely z našich sbírek a z našich domácích dílen.

O průběhu přípravy výstavy Vás budeme informovat na našich sociálních sítích.




V odkaze níže naleznete soubor s pozvánkou: